Σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών καταδικάστηκε δάσκαλος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου. Ο 41χρονος καταδικάστηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό 10χρονου μαθητή, που είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί πολλαπλά κατάγματα στη μύτη, συνέπεια των βίαιων κτυπημάτων που δέχθηκε.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 27 Νοεμβρίου του 2015 στο Τρίτο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας.

Το περιστατικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου του 2015 ο δάσκαλος είχε γρονθοκοπήσει άγρια τον 10χρονο γιατί είχε αφήσει άπλυτα το πινέλο και την παλέτα ζωγραφικής. Το επεισόδιο είχε γίνει στην αίθουσα της Τέχνης.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας ο δάσκαλος της Τέχνης είχε μεταβεί στην αίθουσα όπου μαθητές έκαναν μάθημα Πληροφορικής και ζήτησε να πάρει τον δεκάχρονο για μερικά λεπτά. Ο λόγος ήταν ότι είχε αφήσει άπλυτα τα σύνεργα ζωγραφικής που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα στο μάθημα της Τέχνης.

Ενώ ο μαθητής έπλενε το πινέλο και την παλέτα ο δάσκαλος φέρεται να έκλεισε την πόρτα και να επιτέθηκε στον μαθητή. Σύμφωνα με την κατάθεση που είχε κάνει ο 10χρονος, ο δάσκαλος του επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα γρονθοκοπώντας τον με μανία κυρίως στο πρόσωπο και την πλάτη. Κάποια στιγμή, όταν το δεκάχρονο αγόρι λιποθύμησε, σύμφωνα πάντοτε με την κατάθεσή του, ο δάσκαλος σταμάτησε και παράτησε το θύμα του αιμόφυρτο στο δάπεδο της τάξης. Ο 41χρονος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φερόταν να εγκατέλειψε το σχολείο χωρίς να πει σε κανένα τι είχε συμβεί. Ο δεκάχρονος, σε κάποια στιγμή άρχισε να σέρνεται προς την πόρτα της τάξης και κατάφερε εν τέλει να κάτσει σε ένα παγκάκι όπου τον βρήκαν συμμαθητές του σε κατάσταση σοκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cytoday.eu

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης