Καταγγελία για κατασκοπεία εις βάρος της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο (σ.σ.: εκεί όπου έχει καταφύγει εδώ και έναν χρόνο ο ιδρυτής του ιστότοπου Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ) έκανε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ρικάρντο Πατίνιο.

«Δυστυχώς, πρέπει να σας ενημερώσω για την ανακάλυψη ενός κρυμμένου μικροφώνου στην πρεσβεία μας στο Λονδίνο» ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι θα αποκαλύψει σήμερα τους υπευθύνους, καθώς διαθέτει σχετικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μικρόφωνο εντοπίστηκε στη διάρκεια ελέγχου στην πρεσβεία πριν από την επίσκεψή του Πατίνιο στη βρετανική πρωτεύουσα, στις 16 Ιουνίου. Ωστόσο, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν «υπαινίσσεται» ότι η τοποθέτηση του μικροφώνου σχετίζεται με την υπόθεση του Έντουαρντ Σνόουντεν. «Πιστεύω ότι πρόκειται για κάτι άλλο. Θα το μάθουμε αύριο» δήλωσε ο υπουργός.

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Πατίνιο συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του, Ουίλιαμ Χέιγκ, για να βρουν μια λύση για τον Τζούλιαν Ασάνζ. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συστήσουν μια ομάδα εργασίας, ώστε να βρεθεί μια διπλωματική λύση στο ζήτημα αυτό.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης