Η Κίνα θέτει στόχο η οικονομική της ανάπτυξη να κυμανθεί περί το 6,5% του ΑΕΠ το 2017, καθώς συνεχίζει να εφαρμόζει προνοητική δημοσιονομική πολιτική και συνετή νομισματική πολιτική, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Λι Κετσιάνγκ.

Η Λαϊκή Εθνοσυνέλευση αναμένεται να εγκρίνει τη λίγο βραδύτερη επέκταση της κινεζικής οικονομίας για το τρέχον έτος, ώστε να υπάρξει περιθώριο για την εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης του αυξανόμενου χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ταχύς ρυθμός αύξησης του δανεισμού και η αύξηση των δημοσίων δαπανών το 2016 ήγειραν ανησυχίες για τα υψηλά επίπεδα του χρέους και την υπερθέρμανση της αγοράς ακινήτων.

Η αύξηση του ΑΕΠ το 2016 επιβραδύνθηκε στο 6,7%, τον πιο χαμηλό ρυθμό των τελευταίων 26 ετών, αλλά εντός του φάσματος στόχου του Πεκίνου (6,5% – 7%). Ο στόχος για το δημόσιο έλλειμμα είναι «περί το 3%», κατά τον κ. Λι.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός τόνισε ότι η Κίνα θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις στον τομέα της προσφοράς και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα αναληφθούν βήματα για τον έλεγχο των κινδύνων και την αύξηση της ασφάλειας του χρηματοπιστωτικού τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κίνα οφείλει να επαγρυπνεί για την αντιμετώπιση κινδύνων που απορρέουν από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, χρεοκοπίες, σκιώδεις τραπεζικές συναλλαγές και χρηματοδότηση μέσω του Διαδικτύου, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της κινεζικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι μέσα στο 2017 θα εφαρμοστούν μέτρα απομόχλευσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης