Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 15.00 στη Χάλκη των Πριγκιποννήσων. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως έχει εκδηλωθεί σε δασική έκταση, θεωρείτο σχεδόν αδύνατο να αναχαιτιστεί, ανέφεραν μέχρι τις 16.54 οι Αρχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας.

Μάλιστα, στις φλόγες κινδυνεύει να τυλιχθεί το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Αρσενίου, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Μέχρι και τις 16.00, οι δηλώσεις των τοπικών παραγόντων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του δημάρχου, ήταν καθησυχαστικές αναφορικά με τη Θεολογική Σχολή, αλλά η κατάσταση άλλαξε από τις 16.15. Η φωτιά επεκτείνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο και η Σχολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 16.55, η εφημερίδα Hürriyet ανέφερε πως οι φλόγες «γλείφουν» την αυλή του μοναστηριού του Αγίου Αρσενίου, αλλά η φωτιά τίθεται υπό μερικό έλεγχο:

Στο νησί επιχειρούν με ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, από τις ασιατικές ακτές της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε το ταξίδι του με προορισμό τη Χάλκη πλοίο που μεταφέρει πυροσβεστικά οχήματα. Στην περιοχή σπεύδουν συνεχώς και σκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης