Σκηνές απόλυτου χάους εκτυλίχτηκαν την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Κολομβίας μετά τη συντριβή μικρού αεροσκάφους σε κτήριο, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ένα δικινητήριο αεροπλάνο, τύπου Beechcraft 60 G-Type, συνετρίβη σε κτήριο όπου στεγάζεται φούρνος, λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Μπογκοτά. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι ακόμα (ανάμεσά τους και ένα 12χρονο κορίτσι) μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συντριβή σημειώθηκε στις 16.20 το μεσημέρι, τοπική ώρα (00.20 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας). Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος είναι νεκροί -ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης του αεροπλάνου, Alberto Olivares και ο πιλότος Juan Pablo Angulo Reyes, καθώς και ένας πολίτης που τη στιγμή της συντριβής βρισκόταν μέσα στους χώρους της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα. Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη. Εξετάζεται το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης