Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν, άφησε να εννοηθεί τo Σάββατο ότι θα ήταν ανοιχτός σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Σε ερώτηση που δέχθηκε μετά τη συνάντηση με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό για το αν είναι προετοιμασμένος να αποκλείσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ο κ. Κόρμπιν τόνισε πως το κόμμα του δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμα τη θέση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχουμε πάρει οποιαδήποτε απόφαση για ένα δεύτερο δημοψήφισμα» σημείωσε ο κ. Κόρμπιν σε συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην πορτογαλική πρωτεύουσα. «Αυτό που έχουμε πει είναι ότι θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του πρώτου δημοψηφίσματος» τόνισε.

«Αν ήμασταν στην κυβέρνηση, θα ψηφίζαμε άμεσα για να διασφαλίσουμε άδεια παραμονής σε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία και το δικαίωμα να φέρουν και τις οικογένειες τους στη Βρετανία» σημείωσε ακόμα σύμφωνα με το Bloomberg. «Θα διαπραγματευτούμε το ζήτημα των σχέσεων με την Ευρώπη στη βάση μιας σχέσης ελεύθερου εμπορίου με την Ευρώπη» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης