Δύο μετανάστες οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό ο οποίος προκαλεί το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS) πέθαναν στην Τζέντα, τη μεγαλούπολη που αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο της δυτικής Σαουδικής Αραβίας, ενώ διαγνώστηκαν παράλληλα ακόμη πέντε κρούσματα, ανακοίνωσε χθες το Yπουργείο Υγείας της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι αύξησαν σε 76 τον απολογισμό των θυμάτων του κορονοϊού στη Σαουδική Αραβία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από το MERS σε παγκόσμιο επίπεδο, με 231 κρούσματα, σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τελευταίο του απολογισμό, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί για συνολικά 243 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης παγκοσμίως, τα 93 εκατ. των οποίων ήταν μοιραία.

Ανάμεσα στα πέντε νέα κρούσματα τα οποία διαγνώστηκαν στην Τζέντα τα δύο είναι δύο ξένοι γιατροί ηλικίας 54 ετών.

Ο κορονοϊός MERS θεωρείται ότι ανήκει στην οικογένεια του ιού που ευθύνεται για το Οξύ και Σοβαρό Σύνδρομο του Αναπνευστικού συστήματος (SARS), που είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ασία και προσέβαλε 8.273 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο, εκ των οποίων απεβίωσαν περίπου 800.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα κρούσματα MERS είχαν καταγραφεί στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί στην Τζέντα, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Την ίδια ώρα, τον οδηγό του ταξί που μετέφερε τον ασθενή που πάσχει από ιογενή λοίμωξη-πνευμονία με κορονοϊό (MERS) από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με προορισμό την περιοχή Αμφιάλης-Κερατσινίου μεταξύ των ωρών 14.30-16.30 (17 Απριλίου), αναζητεί το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσμα του θανατηφόρου ιού MERS στην Ελλάδα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014, 22:19

Ψάχνουν τον οδηγό ταξί που μετέφερε τον ασθενή με τον ιό MERS
, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Απριλίου 2014, 17:47

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης