Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Καταλονίας για την ανεξαρτησία της περιφέρειας, μετά από πρόταση βουλευτών των κομμάτων Junts pel Si και CUP, που διαθέτουν μαζί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Στη συνεδρίαση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, καλούνται οι βουλευτές του κοινοβουλίου της Καταλονίας να εξετάσουν ένα σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο καλεί την περιφερειακή κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία της απόσχισης της περιφέρειας από την Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άρχεται η συνεδρίασις», δήλωσε η πρόεδρος Κάρμε Φορκαδέλ, προτού δώσει τον λόγο σε εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, τον Κάρλος Καριθόσα. Ο τελευταίος, ανεμίζοντας το σχέδιο ψηφίσματος, είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο Κάρλες Πουτζντεμόν: «Αυτό το έγγραφο το οποίο συντάξατε, καταστρέφει ό,τι πιο ιερό, τη συνύπαρξη» στην Καταλονία.

Βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του Λαϊκού Κόμματος και του κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) αποχώρησαν από την καταλανική Βουλή προτού διεξαχθεί η ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία.

Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας ζήτησαν να διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης