Μπορεί να φαίνεται σαν ένα ακόμα οικοδόμημα με το οποίο γίνεται προσπάθεια να πιστοποιηθεί η οικονομική άνοδος της Κίνας τα τελευταία χρόνια, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μια σημαντική διαφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτοτυπία του τριώροφου κτηρίου, που δημιουργήθηκε στην επαρχία Χουνάν, σχετίζεται περισσότερο με τον χρόνο και τη μέθοδο κατασκευής του κι όχι τόσο με το σχήμα και τις ιδιότητές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργασίες διήρκησαν συνολικά εννιά ημέρες,  με τεράστιους γερανούς να συναρμολογούν κομμάτι-κομμάτι τη βασική δομή του κτηρίου! Εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας BSB ανέφερε πως το έργο θα χρειαζόταν τουλάχιστον έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί, εφόσον χρησιμοποιούταν κάποια από τις παραδοσιακές κατασκευαστικές μεθόδους.

«Το κτήριο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, έχει ελάχιστες ενεργειακές απώλειες και για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε ένα καινοτόμο σύστημα με προκατασκευασμένα τμήματα, παρόμοιο με αυτό στα συναρμολογούμενα έπιπλα», εξήγησε.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία προχώρησε στην ανέγερση ενός 30ώροφου ξενοδοχείου μέσα σε μόλις 15 ημέρες, με την εταιρεία πάντως να σχεδιάζει την κατασκευή του υψηλότερου ουρανοξύστη στον κόσμο. Όσον αφορά στον χρόνο κατασκευής… μόλις τέσσερις μήνες. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να εργαστούν σε βάρδιες νυχθημερόν περίπου 2.000 εργάτες.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης