Για επιθυμία να «κυριαρχήσει στο παγκόσμιο σκηνικό» κατηγόρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τις ΗΠΑ μετά την ομιλία εφ’ όλης της ύλης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας αρνήθηκε τις νέες κατηγορίες από το Κίεβο για εμπλοκή ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική κρίση και είπε, εν όψει της τετραμερούς στο Βερολίνο, πως «στόχος μας είναι η ειρήνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Αμερικανοί ακολουθούν τον δρόμο της σύγκρουσης και δεν ασκούν καθόλου κριτική στις δικές τους κινήσεις. Η ομιλία του Αμερικανού προέδρου έδειξε πως η αμερικανική φιλοσοφία είναι ένα πράγμα: “Είμαστε νούμερο ένα και όλοι πρέπει να το σέβονται» ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έδειξε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να κυριαρχήσουν στον κόσμο κι όχι απλώς να είναι πρώτες μεταξύ ίσων» πρόσθεσε, ενώ επανέλαβε πως η Μόσχα «δεν θέλει νέο Ψυχρό Πόλεμο και η Δύση δεν θα μπορέσει να απομονώσει τη Ρωσία».

Εν όψει της συνάντησης με τους ομολόγους του από Ουκρανία, Γερμανία και Γαλλία στο Βερολίνο, ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα να προετοιμαστεί το έδαφος για σύνοδο σε επίπεδο αρχηγών κρατών. Επιδίωξη της Μόσχας, είπε, είναι «η ειρήνη» και η προετοιμασία κινήσεων προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης