Νεκροί είναι ένας Αιγύπτιος γιατρός και η σύζυγός του -Χριστιανοί Κόπτες- οι οποίοι δολοφονήθηκαν από ενόπλους στη Σύρτη της Λιβύης, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

«Δύο ένοπλοι άνδρες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αναγνωριστεί, σκότωσαν τον Χριστιανό γιατρό από την Αίγυπτο Μάγκντι Σόμπι Τούφικ και τη σύζυγό του στην κατοικία τους στο νοσηλευτικό κέντρο Τζαρφ στη Σύρτη, σε απόσταση 500 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης» δήλωσε ο Γιούσεφ Τεμπέικα, πρόεδρος ενός τοπικού συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δολοφόνοι στη συνέχεια «απήγαγαν την κόρη τους, ηλικίας 18 ετών, και εγκατέλειψαν δύο μικρά κορίτσια στο σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με εκείνον, προφανώς δεν πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα αλλά κυρίως για μια ενέργεια με θρησκευτικά κίνητρα καθώς τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων παρέμειναν άθικτα.

«Τα χρήματα που ανήκαν (στον γιατρό) και βρίσκονταν σ’ ένα τραπέζι κοντά στον τόπο του εγκλήματος και τα κοσμήματα της συζύγου του δεν τα είχαν αγγίξει» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περιοχές της ανατολικής Λιβύης αποτελούν θέατρο παρόμοιων δολοφονικών επιθέσεων εναντίον Χριστιανών Κοπτών όπως και άλλων πολιτών ξένων χωρών που είναι Χριστιανοί στο θρήσκευμα. Την 24η Φεβρουαρίου οι σοροί 7 Αιγυπτίων Χριστιανών που σκοτώθηκαν σε επίθεση με όπλο είχαν ανακαλυφθεί κοντά στη Βεγγάζη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης