Στη σύλληψη 20 ανθρώπων προχώρησαν το Σάββατο οι Αρχές της Λιβύης, για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως συμμετείχαν σε επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής της Αστυνομίας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Το περιστατικό σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της αφρικανικής χώρας και συγκεκριμένα στην πόλη Σάμπχα, περίπου 800 χλμ. από την πρωτεύουσα, Τρίπολη, μ’ έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του. Τον Μάρτιο δύο Λίβυοι αξιωματικοί σκοτώθηκαν και τρεις ακόμα στρατιώτες τραυματίστηκαν, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ στα περίχωρα στρατοπέδου κοντά στην ίδια πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στην Τρίπολη. Δεν μπορούμε ακόμα να πούμε ποιοι είναι, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε στρατιωτικός αξιωματούχος.

Μετά την πτώση του Muammar Gaddafi από την εξουσία το 2011, οι περιοχές στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν μετατραπεί σε πεδίο δράσης λαθρεμπόρων όπλων, οι οποίοι θεωρείται πως διατηρούν επαφές με στελέχη της Αλ Κάιντα. Σε μια προσπάθεια να επανέλθει ο έλεγχος στο Νότο, το Εθνικό Συνέδριο της Λιβύης είχε ανακηρύξει στρατιωτική ζώνη την ευρύτερη περιοχή, προχωρώντας παράλληλα στο προσωρινό κλείσιμο των συνόρων με την Αλγερία, το Νίγηρα, το Τσαντ και το Σουδάν.

Διαβάστε επίσης:
Λιβύη: Έξαρση στη διακίνηση παράνομων όπλων, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013, 01:30

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης