Άλλος ένας μύθος που αφορά τη σύγχρονη τεχνολογία δείχνει να καταρρέει και μάλιστα αφήνοντας άφωνους όσους επί χρόνια κινδυνολογούσαν περί αυτού, δηλαδή… τους πάντες.

Μετά από μια από κοινού έρευνα του Carnegie Mellon University και του London School of Economics οι αναλυτές κατέληξαν στην διαπίστωση πως δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός μεταξύ χρήσης κινητού και τροχαίων ατυχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν επιδέχονται οιασδήποτε αμφισβήτησης καθώς, την σοβαρότητά της δεν υποστηρίζεται μόνο από τους κορυφαίους φορείς που την διενήργησαν αλλά και το απίστευτο μεγάλο δείγμα, που μέσα στα τρία χρόνια που διήρκησε, έφτασε το ιλιγγιώδες νούμερο των 8.000.000 τροχαίων ατυχημάτων!

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα της έρευνας, πρώτους εξέπληξαν τους ίδιους τους επιστήμονες οι οποίοι επεξεργάστηκαν τα δεδομένα, καθώς και οι ίδιοι ήταν εξ αρχής βέβαιοι πως θα έβρισκαν κάποια μεγάλη σύνδεση μεταξύ κινητού τηλεφώνου και ατυχήματος. Είδαν μάλιστα πως, όχι απλά δεν υπάρχει μεγάλη σύνδεση των δύο, αλλά ούτε και μικρή ! Η έκπληξή τους όταν είδαν για πρώτη φορά τα στοιχεία ήταν τέτοια, που πίστεψαν πως έγινε κάποιο λάθος κατά την εισαγωγή των δεδομένων, και αναγκάστηκαν να τα εισάγουν και δεύτερη φορά, για να πάρουν, και την… δεύτερη φορά, τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

Ο Dr.Pathania δήλωσε χαρακτηριστικά, στο BBC ότι «έμειναν έκπληκτοι από τα αποτελέσματα».

«Στην αρχή πιστεύαμε ότι είχαμε κάνει λάθος στα στοιχεία. Επαναλάβαμε τη διαδικασία αλλά και πάλι καταλήξαμε στα ίδια: Καμία σχέση ομιλίας στο κινητό και ατυχήματος, ή, σε κάθε περίπτωση, τα ποσοστά ατυχήματος μεταξύ εκείνων που μιλούσαν στο κινητό κατά την οδήγηση με εκείνα όσων δεν μιλούσαν, ήταν ακριβώς τα ίδια !

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη μεριά το μεγάλο άλμα που έκαναν οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων σε όλον τον κόσμο, δεν ακολουθήθηκε από κάποια αύξηση των τροχαίων, κάτι που και αυτό επιβεβαιώνει την ακρίβεια των συμπερασμάτων της τριετούς έρευνας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΜΟΝΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΠΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ. 

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης