Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η κηδεία του αστυνομικού που έχασε την προηγούμενη εβδομάδα τη ζωή του από τα πυρά ενόπλου μέσα στις εγκαταστάσεις του MIT στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Καλυμμένο με την αμερικανική σημαία και συνοδεία συναδέλφων του, το φέρετρο με τη σορό του Sean Collier μεταφέρθηκε στην τελευταία της κατοικία. Περίπου 10.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη νεκρώσιμo ακολουθία μέσα σ’ ένα κλίμα θλίψης για τον ηρωϊκό αστυνομικό, που σκοτώθηκε την ώρα του καθήκοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», το παρόν στην τελετή έδωσε μεταξύ άλλων και ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Joe Biden, ο οποίος ξεκαθάρισε πως τέτοια «χτυπήματα» ενισχύουν την πίστη και τη θέληση των πολιτών για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς διακρίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το MIT είναι μια διαφορετική Πανεπιστημιούπολη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του πλανήτη. Είναι μαύρο, είναι άσπρο, έχει Μουσουλμάνους, Χριστιανούς, Εβραίους, Ινδουιστές. Αυτοί είμαστε», εξήγησε.

«Εκπροσωπείτε κάθε κοινότητα του κόσμου. Είστε η αιχμή της τεχνολογίας. Δεν κάνετε καμία διάκριση ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα. Είστε ο χειρότερος εφιάλτης τους. Όσοι πραγματοποιούν επιθέσεις σε θεσμούς όπως ο Μαραθώνιος της Βοστώνης και το MIT, είναι πάντα οι χαμένοι της υπόθεσης», πρόσθεσε.

Ο Sean Collier έπεσε νεκρός από τα πυρά του Tamerlan Tsarnaev, ενός εκ των δύο κατηγορουμένων για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο αδερφός του ενόπλου, Dzhokhar, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Μασαχουσέτης και σύμφωνα με το Associated Press έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη τρίτων στον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των επιθέσεων.

Διαβάστε επίσης:
ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Απριλίου 2013, 03:47

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης