Σε συναγερμό έθεσε για άλλη μια φορά τη Γαλλία η σύλληψη ενός 17χρονου, που φέρεται να διατηρούσε επαφές με το Νο 1 καταζητούμενο τρομοκράτη του «Isis» στη Γαλλία, Ρασίντ Κασίμ.

Σύμφωνα με το TF1, ο 17χρονος φερόμενος ως συνεργός του τζιχαντιστή Ρασίντ Κασίμ, συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στις 6 το πρωί στο σπίτι του στη Ρεν, από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) με τη βοήθεια των ελίτ δυνάμεων της Raid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ύποπτος, βελγικής καταγωγής, πέρασε 72 ώρες υπό κράτηση και θα πρέπει να τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, ως μέρος μιας έρευνας για την πιθανότητα «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης».

Ο 17χρονος φέρεται να είχε έρθει σε επαφή με τον Κασίμ μέσω της κρυπτογραφημένης υπηρεσίας Telegram, την πλέον διαδεδομένη υπηρεσία ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων, μεταξύ συνεργαζόμενων τρομοκρατικών ομάδων του «Isis».

Ο Κασίμ είναι ο άνθρωπος που πιστεύεται ότι είχε εμπνεύσει τους Adel Kermiche και Abdel Malik Petitjean, οι οποίοι στις 26 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, δολοφόνησαν άγρια τον 86χρονο Ιερέα Ζακ Χάμελ, μέσα στον καθολικό ναό του Ντε Ρουβριέ, στο Σεντ Ετιέν και μάλιστα την ώρα της Θείας Λειτουργίας. Και γι’ αυτό έχει εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρασίντ Κασίμ ήταν πίσω και από την αποτυχημένη επίθεση νεαρών γυναικών που σκόπευαν να ανατινάξουν ένα αυτοκίνητο με γκαζάκια κοντά στον μητροπολιτικό χριστιανικό ναό, της πόλης του Παρισιού, την Παναγία των Παρισίων, στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Υπάρχουν επίσης υποψίες ότι είχε σχέσεις και με τον Larossi Abballa, ο οποίος μαχαίρωσε τον αστυνομικό διοικητή Jean-Baptiste Salvaing και την αξιωματικό Jessica Schneider μέχρι θανάτου, στο σπίτι τους, στο δυτικό προάστιο του Παρισιού Magnanville, στις 13 Ιουνίου.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης