Αυτοκριτική για την προετοιμασία της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα στις τοπικές εκλογές στο Βερολίνο.

Η κα Μέρκελ ανέφερε ότι ως επικεφαλής της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίας φέρει ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη να γίνει πολιτικό άνοιγμα στους ανθρώπους που ψηφίζουν το δεξιό εθνικιστικό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε ως συντηρητική, ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα της γερμανικής Κεντροδεξιάς, έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο ακροδεξιά στροφή, επικεντρώνοντας τη ρητορική του στο μεταναστευτικό.

Σημείωσε ακόμη ότι, εάν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, η κυβέρνησή της θα ήταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση του μαζικού μεταναστευτικού ρεύματος του 2015.

«Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό και αποθαρρυντικό για τη CDU» ανέφερε η καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι πλέον οι μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στη Γερμανία είναι ελάχιστοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης