Σύλληψη υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

Σύλληψη υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ
Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα Ντόρτμουντ, ανακοίνωσε η εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι το κίνητρο της ενέργειας δεν ήταν «τρομοκρατικό» αλλά οικονομικό.

«Η ομοσπονδιακή εισαγγελία έδωσε εντολή για τη σύλληψη σήμερα, 21 Απριλίου 2017, ενός Γερμανορώσου υπηκόου, 28 ετών, του Σεργκέι Β., από πράκτορες της (επίλεκτης μονάδας) GSG9» αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος, ο οποίος κερδοσκοπούσε επί της πτώσης της αξίας της μετοχής της ομάδας, ήθελε να βγάλει χρήματα από την επίθεση.

Στις 11 Απριλίου, λίγη ώρα πριν από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα του Champions Ligue ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Μονακό, το λεωφορείο που μετέφερε τη γερμανική ομάδα έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης με τρεις εκρήξεις που έσπασαν το πίσω παρμπρίζ του οχήματος.

Οι γερμανικές Αρχές άνοιξαν έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον προσδιορισμό «τρομοκρατική» για την ενέργεια, κρίνοντας τότε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν συμπεράσματα για τη φύση της επίθεσης.

Ένας 26χρονος Ιρακινός θεωρήθηκε αρχικά ύποπτος και ετέθη υπό κράτηση, αλλά οι γερμανικές Αρχές είχαν δηλώσει λίγες ημέρες μετά την επίθεση ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του.

Οι Αρχές είχαν επίσης εκφράσει αμφιβολίες για την επιστολή που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης και παρέπεμπε σε ισλαμική τρομοκρατική ενέργεια.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 11:26