Ο μικρός Ντίλαν Βόλερ που έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στην Αυστραλία, λόγω ενός βίντεο  της εκπομπής «Four Corners» που προέβαλλε προ ημερών, τα βασανιστήρια που υπέφερε μέσα σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, μίλησε για πρώτη φορά επιστολή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Η εικόνα του παιδιού, το οποίο απεικονίζεται δεμένο σε μια μηχανική καρέκλα όπου και παρέμεινε καθηλωμένο για δύο ώρες και μάλιστα με μία κουκούλα στο κεφάλι, προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία από πλευράς πολιτικού κόσμου, οργανώσεων για τα δικαιώματα των παιδιών και φυσικά απλών πολιτών, μετά την προβολή της εκπομπής, από την τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιδάκι που υποβαλλόταν σε σκληρά βασανιστήρια εδώ και 7 χρόνια (στην καρέκλα τον είχαν δέσει άλλες τρεις φορές) αποφάσισε να μιλήσει και σε μια δημόσια επιστολή του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει μετανιώσει για ότι άσχημο έκανε στη ζωή του και θα ήθελε όπως λέει, να του δοθεί μία ευκαιρία για να επανορθώσει.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αυστραλιανή κοινότητα για το ενδιαφέρον που επέδειξε για τις περιπτώσεις αυτές που αφορούν όλους εδώ στο κέντρο και να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να ζητήσω συγνώμη για τα λάθη μου. Ανυπομονώ να βγω κάποια στιγμή από εδώ και να επανορθώσω» αναφέρει χαρακτηριστικά.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιδάκι είχε καταδικαστεί για μια σειρά από κλοπές αυτοκινήτων και ληστείες.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρμπουλ,  έχει ήδη συγκαλέσει τη βασιλική επιτροπή, για να εξετάσει το θέμα με τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο κρατουμένων ανηλίκων της Βορείου επικρατείας στην Αυστραλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης