Μαζική ήταν η προσέλευση πολιτών την Τετάρτη στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες στη διάρκεια του πολέμου για την Ανεξαρτησία της χώρας, μετέδωσε το euronews.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας έκαναν την εμφάνισή τους με πολύχρωμα μπαλόνια στα χέρια, φωνάζοντας μεταξύ άλλων συνθήματα κατά του Πακιστάν και της κυβέρνησης, καθώς η συγκέντρωση αποτέλεσε μια πολύ καλή αφορμή για την άσκηση κριτικής σε κυβερνητικά στελέχη που έχουν αναλάβει την οικονομική πολιτική, η οποία καταδικάζει στη φτώχεια την πλειοψηφία του πληθυσμού παρά το γεγονός πως το Μπαγκλαντές εμφανίζει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ανάπτυξης παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκονται σε εξέλιξη μαζικές διαδηλώσεις με τη συμμετοχή των εργατικών σωματείων αλλά και απλών πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων και για την… απάθεια των Αρχών απέναντι στο φαινόμενο της αύξησης ανώνυμων ιστοσελίδων και blog με βλάσφημο περιεχόμενο κατά του Ισλάμ.

Το Μπαγκλαντές κέρδισε την ανεξαρτησία του στις 26 Μαρτίου του 1971 ύστερα από σκληρές συγκρούσεις με τον κυβερνητικό στρατό του Πακιστάν, οι οποίες διήρκεσαν εννιά μήνες.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης