Νεκροί φέρονται να είναι οι δράστες της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης στην υπαίθρια αγορά της πόλης Ουρούμτσι στην Κίνα που συγκλόνισε χθες τον κόσμο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Global Times, οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν ότι ανάμεσα στους 31 νεκρούς της επίθεσης, πέντε φέρονται να είναι οι δράστες της. Το χτύπημα όπως όλα δείχνουν ήταν επίθεσης αυτοκτονίας.

Οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο οι βομβιστές να είχαν και άλλους συνεργούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι οι δράστες της επίθεσης ίσως να έχουν διασυνδέσεις εκτός Κίνας. Ο Πρόεδρος της χώρας έχει διατάξει την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της χώρας καθώς, όπως δεσμεύτηκε χθες σε δηλώσεις, του όλοι ότι οι υπεύθυνοι για την επίθεση της Πέμπτης «θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν».

Η επόμενη ημέρα

Η πόλη Ουρούμτσι και οι κάτοικοι της προσπαθούν να επανέλθουν στους καθημερινούς τους ρυθμούς. Αρκετοί έμποροι και μαγαζάτορες αψήφησαν τον ενδεχόμενο κίνδυνο και επέστρεψαν σήμερα στην υπαίθρια αγορά να ανοίξουν τα καταστήματα και τους πάγκους τους.

Παρόλο που η αστυνομική παρουσία στην περιοχή είναι πιο ισχυρή από ποτέ, όπως δηλώνει δημοσιογράφος του Al Jazeera , «αυτό που πραγματικά ανησυχεί τους κατοίκους είναι ότι πιστεύουν ότι η αγορά αποτελεί εύκολο στόχο. Η Κίνα δεν είναι συνηθισμένη σε βίαια επεισόδια αυτής της μορφής και μεγέθους. Φοβούνται για την εμφάνιση νέου μοτίβου χτυπημάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βομβιστική επίθεση χαρακτηρίζεται από τις αρχές της χώρας ως ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει υποστεί ποτέ η δυτική επαρχία Σινγιάνγκ της Κίνας. Η επίθεση σημειώθηκε σε μία περίοδο μεγάλης έντασης στην περιοχή. Η Κίνα κατηγορεί τους ένοπλους αυτονομιστές Ουϊγούρους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για μια σειρά από βίαιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε επίσης Κίνα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων από τις επιθέσεις, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014, 09:59

Τουλάχιστον 31 οι νεκροί από τις εκρήξεις στην Κίνα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014, 08:49

Νεκροί από έκρηξη στην Κίνα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014, 05:47

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης