Έκκληση για δωρεές στους σεισμόπληκτους του Νεπάλ απηύθυνε το Facebook, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει έως δύο εκατομμύρια δολάρια, συμπληρώνοντας το ποσό των συνεισφορών από χρήστες του Διαδικτύου.

Όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, ο «κόσμος εκφράζει την επιθυμία να προσφέρει βοήθεια στα θύματα του σεισμού που έπληξε τους πολίτες του Νεπάλ, της Ινδίας και του Μπανγκλαντές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σε χθεσινό του μήνυμα είχε ενημερώσει τους χρήστες του για την εμφάνιση ενός μηνύματος που τους καλούσε να κάνουν δωρεά στη μη κυβερνητική οργάνωση International Medical Corps, η οποία έχει στείλει ομάδες διάσωσης στην πληγείσα περιοχή.

Το Facebook ενεργοποίησε επίσης ένα σύστημα συναγερμού, το «Safety Check», το οποίο επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της καταστροφής να ειδοποιούν φίλους και συγγενείς για την κατάστασή τους.

Μέσω του συστήματος αυτού που τέθηκε σε εφαρμογή από το περασμένο Σαββατοκύριακο, εκατομμύρια άνθρωποι κατάφεραν να ειδοποιήσουν ότι είναι ασφαλείς και δεκάδες εκατομμύρια ενημέρωσαν ότι είδαν άλλους ανθρώπους ζωντανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα λειτουργεί στο Νεπάλ, όπως και σε ορισμένες περιοχές του Μπανγκλαντές, της Ινδίας και του Μπουτάν.

Περίπου 4.500 εθελοντές ψάχνουν για επιζώντες

Την ίδια ώρα, περίπου 4.500 άνθρωποι έχουν προσφερθεί εθελοντικά να εξετάσουν 14.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από δορυφορικές εικόνες που συλλέχθηκαν πάνω από το Νεπάλ, ώστε να βοηθήσουν στις προσπάθειες διάσωσης μετά τον φονικό σεισμό των 7,9R που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα η κορυφαία αμερικανική εταιρεία παροχής δορυφορικών εικόνων «DigitalGlobe».

Ο εκπρόσωπός της, Τέρνερ Μπρίντον, ενημέρωσε πως η «DigitalGlobe» κατέγραψε καθαρές εικόνες της περιοχής τη Δευτέρα μέσω του δορυφόρου της «WorldView-3», ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από τους εθελοντές για να καταγράψει τα κατεστραμμένα κτήρια, τους δρόμους και άλλες περιοχές, ώστε να βοηθήσει το έργο των σωστικών συνεργείων.

Ακόμη, έχει θέσει στη διάθεση των σωστικών συνεργείων και άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στο Νεπάλ μετά τον σεισμό, δορυφορικές φωτογραφίες -υψηλής ανάλυσης- από τις πληγείσες περιοχές.

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Λόγκμοντ του Κολοράντο διαθέτει συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει στα μέλη των σωστικών συνεργείων και των ανθρωπιστικών οργανώσεων άμεση διαδικτυακή πρόσβαση σε εικόνες που ελήφθησαν πριν και μετά τον σεισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης