Την παράταση της προφυλάκισης της διέταξε ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση της Τυνήσιας ακτιβίστριας Αμίνα στο πλαίσιο της νέας δίωξης που της ασκήθηκε για «συνωμοσία, βεβήλωση κοιμητηρίου και προσβολή των ηθών».

Η 18χρονη φεμινίστρια που έχει γίνει γνωστή με το ψευδώνυμο «Αμίνα Τάιλερ» δικαζόταν σήμερα για παράνομη κατοχή ενός δακρυγόνου σπρέι και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου. Θα ανακριθεί ξανά για τις νέες κατηγορίες στις 5 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους συνηγόρους της, ο Μοχτάρ Τζανέν, επιβεβαίωσε ότι δόθηκε εντολή να παραμείνει προσωρινά κρατούμενη η πελάτισσά του, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμη και αν αθωωθεί στη σημερινή δίκη της, δεν θα αφεθεί ελεύθερη.

Με βάση τον ποινικό κώδικα της Τυνησίας η κατηγορία της «συνωμοσίας» τιμωρείται με ποινή από 6 έως 18 χρόνια κάθειρξης. Η Αμίνα κινδυνεύει επίσης να καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών για «βεβήλωση κοιμητηρίου» και σε άλλους έξι μήνες για «προσβολή των ηθών».

Η Αμίνα είχε προκαλέσει σκάνδαλο στην Τυνησία τον περασμένο Μάρτιο, όταν δημοσίευσε γυμνόστηθες φωτογραφίες της κατά το πρότυπο των ακτιβιστριών της φεμινιστικής οργάνωσης Femen και δέχτηκε απειλές, κυρίως από ισλαμιστές. Η μητέρα της πάντως αλλά και άλλοι συγγενείς της υποστηρίζουν ότι η νεαρή γυναίκα πάσχει από χρόνια κατάθλιψη και έχει τάσεις αυτοκτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Γυμνόστηθες ακτιβίστριες τάραξαν την Τυνησία, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013, 16:11

Πηγή: ΑΠΕ
Eπιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης