«Το κλειδί για την ελληνική συμφωνία το κρατά ο λαός», γράφει σε άρθρο του στους New York Times ο δημοσιογράφος, Ούγκο Ντίξον, ο οποίος ασχολείται πολύ συχνά με τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Ο Ούγκο Νίξον εξηγεί ότι παρά το γεγονός ότι όλα τα σενάρια για την Ελλάδα είναι πολύ σκοτεινά – χρεοκοπία, έλεγχοι κεφαλαίων στις τράπεζες – υπάρχει και μία περίπτωση όλα να πάνε σχετικά καλά.
Σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρει, ο Αλέξης Τσίπρας θα υπογράψει συμφωνία για την αποδέσμευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ και στη συνέχεια θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μία νέα εντολή θα μπορέσει να κάνει συμβιβασμούς και να σώσει τη χώρα, εκτιμά ο δημοσιογράφος και υποστηρίζει ότι η προκήρυξη εκλογών πρέπει να γίνει τον Ιούνιο πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το τρίτο μνημονίο που θα συνοδεύεται από βοήθεια 50 δισ. ευρώ.

Τότε, σύμφωνα με τον Ούγκο Νίξον, ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας εκλογές με λίστα θα μπορέσει να διώξει όσους έχουν σκληρή γραμμή και μετά τις εκλογές να διαπραγματευτεί τη νέα συμφωνία με μία πιο μετριοπαθή ομάδα βουλευτών στο Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης