O πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε την Τετάρτη την Ευρώπη να επιδείξει πυγμή έναντι της Ρωσίας, εκφράζοντας τη θέση ότι ο «κατευνασμός δεν μπορεί να ανταμείβει τη βία».

«Είναι σημαντικό το ότι στην ήπειρό μας, την Ευρώπη, δεν ανταμείβουμε τις επιθέσεις και τη βία με τον κατευνασμό. Αυτό θα ήταν ένα λάθος» υποστήριξε ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «πολιτική του κατευνασμού» αναφέρεται συνήθως σε εκείνη που είχε υιοθετήσει ο άλλοτε πρωθυπουργός της Βρετανίας Νέβιλ Τσάμπερλεν, τον οποίο οι επικριτές του κατηγορούν για ενδοτισμό έναντι του Γ’ Ράιχ πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Γι’ αυτό ακριβώς είναι σωστό να διατηρήσουμε τις κυρώσεις. Είναι σωστό η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ να παραμείνουν προσηλωμένες σε αυτό το θέμα. Είναι σωστό να αντισταθούμε στον πρόεδρο (Βλαντίμιρ) Πούτιν» επεσήμανε ο Κάμερον, που είχε απευθύνει παρόμοια προειδοποίηση τον Νοέμβριο του 2014, πριν από τη Σύνοδο των χωρών της G20.

«Η Ρωσία συμπεριφέρεται ως ένα μεγάλο κράτος που επιτίθεται εναντίον των μικρότερων κρατών της Ευρώπης. Έχουμε δει τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει αυτό στο παρελθόν. Πρέπει να διδαχθούμε από τα μαθήματα της Ιστορίας εάν δεν θέλουμε αυτό να επαναληφθεί» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης