Οι ημέρες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) «είναι μετρημένες», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συγχαίροντας τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι για την ανακατάληψη της πόλης της Μοσούλης και την εκδίωξη των τζιχαντιστών.

«Η νίκη στη Μοσούλη» δείχνει ότι «οι ημέρες του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία είναι μετρημένες», τόνισε ο κ. Τραμπ σε γραπτή του δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον υπογράμμισε ότι η απελευθέρωση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα στην παγκόσμια μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αλλά πρόσθεσε ότι ο αγώνας εναντίον των τζιχαντιστών δεν έχει τελειώσει, καθώς «απομένουν πολλά να γίνουν για να νικηθεί αυτός ο εχθρός».

Ο διεθνής συνασπισμός «θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των ιρακινών εταίρων μας για να εξασφαλιστεί ότι το ΙΚ θα νικηθεί όπου κι αν απομένει στο Ιράκ», ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ από το Κουβέιτ, όπου μετέβη σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της περιφερειακής κρίσης με το Κατάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης