Η συριακή κυβέρνηση έθεσε σήμερα όρους για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στην Ιντλίμπ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι, λέγοντας ότι δεν πρέπει να «πολιτικοποιηθεί» και ότι θα πρέπει να ξεκινήσει από τη Δαμασκό και όχι από την Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ αλ-Μουάλεμ δήλωσε πως η εμπειρία που έχει η Συρία από τις διεθνείς έρευνες στο παρελθόν δεν είναι ενθαρρυντική. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το θέμα αυτό μόνο όταν οι ανησυχίες της αντιμετωπιστούν, είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μουάλεμ επανέλαβε επίσης τη σθεναρή άρνηση της κυβέρνησης ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Τρίτης στη Χαν Σεϊχούν, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, μια περιοχή η οποία ελέγχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από οργανώσεις ανταρτών και βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ «πέρασε την κόκκινη γραμμή» και είπε πως η στάση του απέναντι στη Συρία και στον Άσαντ έχει αλλάξει, δεν έδωσε οποιαδήποτε ένδειξη για το πώς θα απαντήσει.

Ο Μουάλεμ δεν απάντησε ευθέως σε ερωτήσεις για τα σχόλια του Τραμπ, αναγνώρισε όμως τη «βαρύτητα» των πρόσφατων δηλώσεων των ΗΠΑ και είπε πως τα σχόλια των ΗΠΑ μπορεί να ήταν ένας τρόπος να ασκηθεί διπλωματική πίεση στα Ηνωμένα Έθνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης