Επιστολή στη βρετανική εφημερίδα Telegraph απέστειλαν εξέχουσες προσωπικότητες της διανόησης, με την οποία εκφράζουν τη στήριξή τους στην Ελλάδα.

Στην επιστολή, κλασικιστές, ιστορικοί και συγγραφείς αναφέρουν: «Όποια και αν είναι η ακριβής φύση του οικονομικού μέλλοντος της Ελλάδας, ελπίζεται ξεκάθαρα ότι ο ελληνικός λαός θα λάβει στιβαρή στήριξη από τους Ευρωπαίους συμμάχους του, περιλαμβανομένων αυτών στη βρετανική κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων προτρέπουν τους Ευρωπαίους να «σεβαστούν και να φέρουν στη μνήμη τους την πολιτιστική κληρονομιά με την οποία μας κληροδότησαν οι Έλληνες».

«Απλά σκεφτείτε: Πού θα βρισκόμασταν εάν ο Αχιλλέας δεν είχε τοξευτεί στη φτέρνα, ή αν ο Οδυσσέας δεν είχε φτάσει σπίτι του; Αν ο Αρχιμήδης δεν ήταν παθιασμένος με τους κύκλους; Αν ο Πυθαγόρας δεν προτιμούσε τις γωνίες; Αν ο Θησέας δεν είχε σκοτώσει τον Μινώταυρο, ή αν ο Ίκαρος δεν είχε πετάξει τόσο κοντά στον ήλιο, ή αν η Περσεφόνη δεν είχε κάνει συμφωνία με τον Άδη, ή αν η Ελένη δεν είχε γίνει λόγος για να σαλπάρουν χίλια πλοία; Σίγουρα μια τόσο πλούσια πολιτιστική κληρονομιά αξίζει 243 πενιχρά δισ. ευρώ. Από την άλλη πάλι, ίσως να ήμασταν καλύτερα αν η Πανδώρα δεν είχε ανοίξει εκείνο το κουτί…» σχολιάζει από τη μεριά της η βρετανική εφημερίδα.

Η επιστολή φέρει την υπογραφή του ιστορικού Michael Wood, την ιδρυτή του Lastminute.com, Martha Lane Fox, τον καθηγητή ποίησης Simon Armitage, τη συγγραφέα Victoria Hislop και μια σειρά ακόμη ακαδημαϊκών, ιστορικών και φιλοσόφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης