O Eμανουέλ Μακρόν, που θεωρείται φαβορί για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, συναντήθηκε το Σάββατο με τον συντηρητικό Κριστιάν Εστροζί κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μασσαλία. Ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει να γεφυρώσει το χάσμα Δεξιάς-Αριστεράς.

Ο Εστροζί προέρχεται από μια πτέρυγα της συντηρητικής πολιτικής σκηνής της Γαλλίας, που βρίσκεται πολύ δεξιότερα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της οποίας διετέλεσε υπουργός Οικονομίας μέχρι τον περασμένο χρόνο ο 39χρονος Μακρόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι είναι στενός σύμμαχος του συντηρητικού πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ο Εστροζί συγκαταλέγεται σε εκείνους που ζητούν να αποσύρει την υποψηφιότητά του ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος έχει πληγεί από το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του. Για τη στάση του αυτή, το βράδυ της Παρασκευής, αποδοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση του Φιγιόν, στην Τουλόν.

«Είμαστε υπεύθυνοι για τα συμφέροντα της Γαλλίας και ανησυχούμε για αυτά» ανέφερε ο Εστροζί στους δημοσιογράφους στη συνάντησή του με τον Μακρόν.

Ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος τόνισε ότι «οι καλοί πολίτες της Γαλλικής Δημοκρατίας γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία και που βρίσκονται οι αληθινοί εχθροί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα της ασφάλειας και το μεταναστευτικό είναι αμφότερα ιδιαίτερα «ευαίσθητα» ζητήματα στην περιοχή Προβάνς Αλπ Κοτ ντ’ Αζούρ του Εστροζί, όπου το ακροδεξιό κόμμα της κυριότερης αντιπάλου του Μακρόν στις εκλογές, της Μαρίν Λεπέν, σημειώνει άνοδο.

Ως δήμαρχος της Νίκαιας, ο Εστροζί είχε κατηγορήσει το περασμένο καλοκαίρι τη σοσιαλιστική κυβέρνηση για πλημμελή μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση Τυνήσιου τζιχαντιστή με φορτηγό και 86 θύματα.

Ερωτηθείσα για τη συνάντηση των δύο, η εκπρόσωπος του Φιγιόν τη χαρακτήρισε καιροσκοπική. «Ο Μακρόν κυνηγάει στο έδαφος της δεξιάς αλλά δεν είναι ο υποψήφιος της δεξιάς» δήλωσε με νόημα η Ανί Ζενεβάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Γαλλία: Oριακό προβάδισμα για τον Μακρόν σε νέα δημοσκόπηση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης