Ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο είπε στον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι ότι θα χρειαστεί να παραμείνει στη θέση του όσο τα πολιτικά κόμματα δεν καταλήγουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Είναι σημαντικό στην Ευρώπη και στην άσκηση των όποιων πρωτοβουλιών είναι δυνατές και απαραίτητες, ιδιαίτερα για την οικονομία και την απασχόληση, η κυβέρνηση να παραμείνει υπό την επίσημη ηγεσία του Μάριο Μόντι μέχρις ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ναπολιτάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς είναι νωπές ακόμα οι μνήμες της οικονομικής κρίσης που έφερε τον Μόντι στην εξουσία το 2011, το αδιέξοδο των εκλογών δημιουργεί την ανησυχία ότι θα τρομάξουν οι αγορές ομολόγων, αναζωπυρώνοντας έτσι τις αναταραχές στις αγορές και θέτοντας σε κίνδυνο την ικανότητα της ιταλικής κυβέρνησης να διαχειριστεί το ύψους 2 τρισ. ευρώ δημόσιο χρέος της.

Η Βουλή συνεδρίασε για πρώτη φορά την Παρασκευή, με στόχο να ολοκληρώσει τη διαδικασία της επιλογής των νέων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, όμως τα κόμματα δεν έδειξαν να είναι έτοιμα να συνεργαστούν προκειμένου να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

Ο Ναπολιτάνο δήλωσε πως θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων την Τετάρτη, προκειμένου να δει αν υπάρχει πιθανότητα μεταξύ τους συνεργασίας, ώστε να υπάρξει βιώσιμη πλειοψηφία στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης