Ο 23χρονος καλλιτέχνης, Σέντρικ Τσέιμπερς, δεν περίμενε σε καμία περίπτωση ότι το έργο ζωγραφικής του θα προκαλούσε τέτοιο σάλο και ο ίδιος θα δεχόταν επικρίσεις από χιλιάδες ανθρώπους.

Ο πίνακάς του με τον τίτλο «The Prophet» ( «Ο Προφήτης») απεικονίζει τον διάσημο «κακό» Ντάρθ Βέιντερ να κουβαλά στα χέρια του τον Ιησού Χριστό, ενώ στο βάθος φαίνονται υπολείμματα από τους δίδυμους Πύργους. Δηλαδή, ο Τσέιμπερς κατάφερε να τσαντίσει τρεις συγκεκριμένες κατηγορίες «Αμερικανών»: τους χριστιανούς, τους κατοίκους της Νέας Υόρκης και τους φανατικούς οπαδούς του Star Wars.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο, πάντως, που δεν περίμενε ήταν ότι η πιο σκληρή αντίδραση θα προερχόταν από τους Νεϋορκέζους- και όχι για παράδειγμα από τους φονταμενταλιστές χριστιανούς ή τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Star Wars. Ο ίδιος πάντως δηλώνει πολύ ευτυχισμένος με το δημιούργημά του το οποίο χαρακτηρίζει ως έργο που δίνει άφθονη τροφή για σκέψη και συζήτηση.

Από την άλλη πλευρά, ο Τσέιμπερς μάλλον δεν θα είναι και τόσο ευτυχισμένος από το γεγονός ότι πούλησε πριν από έναν χρόνο τον πίνακα για μόλις 800 ευρώ και τώρα απλά πουλάει εκτυπώσεις μέσω e-bay σε όσους θέλουν να τον έχουν. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πάντως, θα είχε εφόσον ο Τσέιμπερς αποφάσιζε να βάλει στη θέση του Νταρθ Βέιντερ τον Κάρολο Δαρβίνο όπως αποκάλυψε πως είχε σκεφτεί αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης