Σε επίσημη αίθουσα των ανακτόρων Μονάχου πραγματοποιήθηκε ο αποχαιρετισμός του γενικού εισαγγελέα Μονάχου κ. Δρ. Χρίστοφ Στροετζ, ο οποίος προήχθη σε Πρόεδρο του Εφετείου Νυρεμβέργης και η τοποθέτηση του διαδόχου του στην εισαγγελία Μονάχου.

Στην τελετἠ παρἐστη και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βαυαρός υπουργός Δικαιοσύνης, καθηγητής πανεπιστημίου κ. Δρ. Βίνφριντ Μπάουσμπακ, παρέστη στην εορταστική εκδήλωση και απηύθυνε τον επαινετικό λόγο.

Άρχισε την ομιλία του με τον έλληνα φιλόσοφο Σωκράτη και την απόφασή του να μη παραβεί τη δικαστική απόφαση, αλλά να πεθάνει με το κώνειο, παρά το γεγονός ότι οι μαθητές του είχαν δωροδοκήσει τους δεσμώτες της φυλακής για να διευκολύνουν την απόδραση του. Το μήνυμα του υπουργού ήταν το παράδειγμα του Σωκράτη κατά της διαφθοράς και δωροδοκίας και της πιστής τήρησης των νόμων του κράτους. Αναφέρθηκε περαιτέρω στη διαφθορά στη σύγχρονη Ελλάδα και γνωστοποίησε την πρόθεση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του να καταθέσει νόμο στην ελληνική Βουλή για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι και στη Βαυαρία υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς, είναι όμως άλλης υφής και και σύστασης και δεν αγκαλιάζουν όλο το βαυαρικό λαό στο σύνολό του, αλλά πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις προσώπων και εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης