Φρούρηση επί 24ώρου βάσεως τόσο της οικίας στη Λευκωσία όσο και του εξοχικού του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και των μελών της οικογένειάς του εισηγείται η αστυνομία, έπειτα από απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης».

Στη φρουρά του κ. Χριστόφια παραμένουν 15 αστυνομικοί, ενώ φρουρείται τόσο το σπίτι του στη Λευκωσία όσο και το εξοχικό του στο χωριό Κελλάκι, που βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού. Τα απειλητικά τηλεφωνήματα αξιολογήθηκαν από την αστυνομία και κρίθηκε ότι πρέπει να υπάρξει αυξημένη προστασία έως το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν αυτοί που διατύπωσαν τις απειλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επιστολή του προς τον αρχηγό της αστυνομίας, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2013, σύμφωνα με τον «Πολίτη», ο υπεύθυνος της φρουράς του πρώην προέδρου, αφού επεσήμανε ότι η απόφαση για την τοποθέτηση των 15 αστυνομικών στην οικία, το εξοχικό και τη συνοδεία του κ. Χριστόφια έληγε στο τέλος Αυγούστου, σημείωσε ότι η φρούρηση θα πρέπει να συνεχιστεί. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, κατά καιρούς λαμβάνονται διάφορες πληροφορίες για απειλές κατά της ζωής του κ. Χριστόφια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης