Μετά από μία εβδομάδα παρέμενε αγνοούμενος ο 35χρονος Ντμίτρο Μπουλάτοφ ο οποίος ήταν ηγετικό στέλεχος μερίδας διαδηλωτών «Automaidan», από τους χιλιάδες που είχαν κατακλύσει τους δρόμους της Ουκρανίας. Ο Μπουλάτοφ εμφανίστηκε σήμερα στην ουκρανική τηλεόραση φέροντας στο πρόσωπο και το σώμα του σημάδια και κατήγγειλε την απαγωγή και τον βάναυσο βασανισμό του. Μάλιστα, είπε πως τον «σταύρωσαν».

Ο Μπουλάτοφ μετά την εμφάνισή του στο δίκτυο TV 5th, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
 
Το ηγετικό στέλεχος του «Automaidan», του κινήματος διαδηλωτών με αυτοκίνητα, που έχει διοργανώσει πολλές διαμαρτυρίες έξω από την εξοχική κατοικία του προέδρου Γιανουκόβιτς κατήγγειλε ότι απήχθη στις 23 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε από το κίνημά του μία από τις ογκωδέστερες διαμαρτυρίες, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 2.000 αυτοκίνητα. Ο Μπουλάτοφ πλησίασε τότε σε απόσταση 300 μέτρων από την εξοχική κατοικία του προέδρου στην Μεζιχίρια λίγο έξω από το Κίεβο, προτού τον σταματήσουν σε μπλόκο ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με σταύρωσαν. Μου τρύπησαν τα χέρια» είπε ο Μπουλάτοφ δείχνοντας τα σημάδια στο πίσω μέρος των χεριών του. «Μου έκοψαν το αυτί, μου χάραξαν το πρόσωπο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ανέπαφο σημείο στο σώμα μου. Αλλά, δόξα τω Θεώ, είμαι ζωντανός», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης όσων συμμετέχουν σε αυτές τις πορείες και οι οργανώσεις των διαδηλωτών υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άνθρωποι και ανακρίνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος επισκέφθηκε τον Μπουλάτοφ στο νοσοκομείο, δήλωσε: «Αυτό που έκαναν στον Ντμίτρο ήταν μία πράξη εκφοβισμού όλων των ενεργών πολιτών».

Ένας φίλος του Μπουλάτοφ, ο Γιούρι Ζοζούλια, είπε: «Γνωρίζουμε ότι αυτοί (οι απαγωγείς του) δεν του έδωσαν φαγητό. Γνωρίζουμε ότι τον εγκατέλειψαν σε ένα δάσος κι ότι ο ίδιος κατάφερε να φτάσει σε ένα χωριό και να τηλεφωνήσει στους φίλους του».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης