Το νέο κοινοβούλιο της Ουκρανίας επανεξέλεξε τον νυν πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσένιουκ στον πρωθυπουργικό θώκο στην πρώτη του συνεδρίαση σήμερα, αφού ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο και ο κυβερνητικός συνασπισμός υποστήριξαν την υποψηφιότητά του για τη θέση αυτή.

Συνολικά 341 βουλευτές εκ των 450 υπερψήφισαν την υποψηφιότητα Γιατσένιουκ προκειμένου να παραμείνει επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης, μία θέση που έχει αναλάβει έπειτα από την ανατροπή του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε επωμιστεί ένα ιστορικό καθήκον, εκείνο της προστασίας του κράτους μας και της υπεράσπισης της ανεξαρτησίας μας» δήλωσε σε μία πολύ σύντομη ομιλία πριν από την ψηφοφορία.

Όπως είπε, «η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο . Η εισβολή του ρωσικού στρατού δεν είναι τίποτα άλλο από μια απόπειρα εναντίον της εδαφικής μας ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας μας, μία απόπειρα να καταστρέψουν την Ουκρανία» συνέχισε ο ίδιος.«Το 2015 θα είναι ακόμα δυσκολότερο από το 2014. Ελάτε, ας εργαστούμε», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης