Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, διαβεβαίωσε σήμερα από τη Βιέννη ότι η χώρα του θα συνεχίσει να εργάζεται για την ευρωπαϊκή της ολοκλήρωση, παρά την αναστολή λίγο νωρίτερα της προετοιμασίας μιας συμφωνίας σύνδεσης του Κιέβου με την ΕΕ.

Η Ουκρανία «θα συνεχίσει να βαδίζει σε αυτόν τον δρόμο, τον δρόμο της ευρωπαϊκής της ολοκλήρωσης», δήλωσε ο Γιανουκόβιτς κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Βιένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βεβαίως υπάρχουν δυσκολίες σε αυτόν τον δρόμο», αναγνώρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησε έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Αυστριακό ομόλογό του, Χάιντς Φίσερ.

«Χρειαζόμαστε να εξετάσουμε τα προβλήματα αυτά, προκειμένου να δούμε αν μπορούν να ρυθμιστούν ή να αποφευχθούν», πρόσθεσε.

Βάσει διατάγματος του Ουκρανού πρωθυπουργού, Μίκολα Αζάροφ, το Κίεβο ανέστειλε λίγο νωρίτερα σήμερα την προετοιμασία μιας συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ, η υπογραφή της οποίας βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη μιας συνόδου κορυφής στο Βίλνιους στις 28 και στις 29 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης