Με ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωπες οι αρμόδιες αρχές του αεροδρομίου του Σικάγο, Ο’ Χέιρ, όταν σε τρία πακέτα εντόπισαν 18 ανθρώπινα κρανία.

Τα κρανία, που το καθένα έφερε ετικέτα με το όνομα του νεκρού και την αιτία θανάτου του, είχαν σταλεί στις ΗΠΑ από ερευνητικό ίδρυμα στην Ιταλία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των ιατρικών υπηρεσιών της Κομητείας και Παλαιολόγος, Κουκ Μέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα κρανία ήσαν ανατομικά δείγματα που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς, ήσαν καλώς διατηρημένα, συσκευασμένα και έφεραν ετικέτες όταν εισήλθαν» στο αμερικανικό έδαφος, σε τρία σφραγισμένα εμπορευματοκιβώτια με την γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, πρόσθεσε η ίδια.

Τα κιβώτια, όταν πέρασαν από έλεγχο με ακτίνες Χ στο αεροδρόμιο κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές λόγω ανεπαρκών εγγράφων.

«Προς το παρόν εργάζονται για τα έγγραφα», προκειμένου τα κιβώτια να μπορέσουν να επαναπροωθηθούν στον τελικό προορισμό τους, δηλ. ένα κρεματόριο», επεσήμανε η Παλαιολόγος, η οποία δεν προσδιόρισε ποιο ήταν το ιταλικό ίδρυμα από το οποίο απεστάλησαν τα κρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης