Τουλάχιστον 16 παιδιά και ο δάσκαλός τους κάηκαν, όταν έγινε έκρηξη μέσα στο σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν και αμέσως μετά το όχημα κυριολεκτικά τυλίχτηκε στις φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στην πόλη Gujrat, περίπου 200 χλμ. νοτιονατολικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον επτά μαθητές ακόμη μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα. Τα παιδιά ήταν όλα ηλικίας 4-10 ετών.

Σκηνή απόλυτης τραγωδίας 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, λίγη ώρα πριν την αρχική έκρηξη, μέσα στο σχολικό υπήρχε πολύ έντονη οσμή βενζίνης αλλά και αερίου, καθώς το συγκεκριμένο όχημα είχε μετατραπεί παράνομα ώστε να μπορεί, για λόγους οικονομίας, να χρησιμοποιεί ως καύσιμο και υγραέριο, κάτι το οποίο στάθηκε και μοιραίο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως στο Πακιστάν είναι εκατομμύρια τα κάθε είδους οχήματα τα οποία, προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες μετατροπές, έξω από κάθε προδιαγραφή ασφαλείας και με τα πλέον φθηνά συστήματα, με αποτέλεσμα οι εκρήξεις οχημάτων να αποτελούν ένα πολύ συχνό φαινόμενο

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά το δυστύχημα, ο ελαφρά τραυματισμένος οδηγός του σχολικού εξαφανίστηκε προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες παιδιών που επέζησαν καθώς οι συμμαθητές τους την ώρα που οι φλόγες τους έκαιγαν ούρλιαζαν λέγοντας «αδέρφια μας, καιγόμαστε, ελάτε να μας σώσετε»

Ένα άλλο παιδί είπε: «πήρα ένα τεράστιο ραβδί και έσπασα το παράθυρο. Προσπάθησα να τους σώσω αλλά δεν τα κατάφερα».

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης