Ένα 11χρονο κοριτσάκι από το Πακιστάν, το οποίο πάσχει από νοητικές διαταραχές, συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία της «βλασφημίας» προς ένα ισλαμικό βιβλίο! Η σύλληψη μάλιστα μάλλον… διέσωσε το κορίτσι, καθώς ένα πολύ μεγάλο πλήθος παραλίγο να το λιντσάρει για τον λόγο αυτό.

Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, το κορίτσι, που ανήκει σε χριστιανική οικογένεια που διαμένει στο Ισλαμαμπάντ, μετέφερε μια σακούλα σκουπιδιών που έτυχε να περιέχει κάποιες σελίδες ισλαμικού περιεχομένου, κάτι που έγινε αντιληπτό από περαστικούς. Αμέσως δημιουργήθηκε ένα εξαγριωμένο πλήθος γύρω της και ενώ οι αστυνομικοί ήταν απρόθυμοι αρχικά να τη συλλάβουν, τελικά το έπραξαν για να την… προστατέψουν, ενώ παρέλαβαν και τους γονείς της, καθώς δέχονταν συνεχόμενες απειλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αρμονίας του Πακιστάν, το κορίτσι μάλλον δεν είχε επίγνωση του τι έκανε, ενώ και στην ανάκριση που πέρασε δεν έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις…

Το συγκεντρωμένο πλήθος απαιτούσε την παραδειγματική τιμωρία της κοπέλας, σε διαφορετική περίπτωση απειλούσαν να κάψουν τα σπίτια των χριστιανών έξω από το Ισλαμαμπάντ. Από τη συγκεκριμένη περιοχή περισσότεροι από 600 χριστιανοί έχουν αποχωρήσει λόγω των απειλών που δέχονται.

Στο Πακιστάν πολλοί έχουν σκοτωθεί από οργισμένα πλήθη με την κατηγορία της «βλασφημίας» προς το Ισλάμ, ενώ έχουν στοχοποιηθεί πολιτικοί οι οποίοι ήθελαν τη «χαλάρωση» του συγκεκριμένου νόμου, που προβλέπει ακόμη και ισόβια κάθειρξη για όποιον προσβάλλει το Κοράνι. Το 2011, ένας υπουργός και ένας κυβερνήτης περιοχής δολοφονήθηκαν ακριβώς για αυτόν το λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης