Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο, στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, όπως ανακοίνωσε ο στρατός, στην πρώτη επέτειο της ευρείας εκκαθαριστικής επιχείρησης την οποία διεξάγει στην περιοχή.

Οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν γύρω από τη Ντάτα Χελ στο Βόρειο Ουαζιριστάν, ανέφερε ο στρατός του Πακιστάν σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ορεινή περιοχή, κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν, αποτελούσε στο παρελθόν ένα προπύργιο-κλειδί των Ταλιμπάν, μετά την πτώση του καθεστώτος τους στην Καμπούλ το 2001. Οι ένοπλοι έλεγχαν όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα στην περιοχή.

Όμως, πριν από έναν χρόνο, καθώς το NATO προετοιμαζόταν να αποσύρει πλήρως τα μάχιμα στρατεύματά του από το Αφγανιστάν, ο στρατός του Πακιστάν εξαπέλυσε μια από πολλού αναμενόμενη επίθεση για να εκκαθαρίσει τα προπύργια των Ταλιμπάν στην πακιστανική πλευρά των συνόρων.

«Μέχρι τώρα 2.763 εξτρεμιστές έχουν σκοτωθεί, 837 κρησφύγετα έχουν καταστραφεί. Έχουν κατασχεθεί 253 τόνοι εκρηκτικά», έγραψε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος Άσιμ Μπάτζουα στον λογαριασμό του στο Twitter. Πρόσθεσε ότι 347 αστυνομικοί και στρατιωτικοί έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους στην επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης