H υπηρεσία αρωγής στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNRWA) κατήγγειλε σήμερα την καταστροφή από τις ισραηλινές δυνάμεις παλαιστινιακών οικημάτων στη Δυτική Όχθη, που συνεχίστηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων, καλώντας να «σταματήσουν αμέσως».

Η UNRWA «καταδικάζει τις τελευταίες κατεδαφίσεις στη Δυτική Όχθη, οι οποίες εκτόπισαν 68 ανθρώπους, οι πιο πρόσφατες από τις οποίες έγιναν το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κρις Γκάνες, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι κατεδαφίσεις αυτές έγιναν στην Άιν Αγιούμπ κοντά στη Ραμάλα και στη Φασάγιλ αλ Γούστα κοντά στην Ιεριχώ στην Κοιλάδα του Ιορδάνη», διευκρίνισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι στην πλειονότητά τους τα πρόσωπα που εκτοπίστηκαν (46 στο σύνολό τους) είναι πρόσφυγες και ανάμεσά τους «περίπου οι μισοί (32) είναι παιδιά».

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 1.103 Παλαιστίνοι έχουν εκτοπιστεί το 2013 από τις 663 κατεδαφίσεις, «οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», συμπεριλαμβανομένων των κατεδαφίσεων 259 κατοικιών στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τονίζει η UNRWA.

Η υπηρεσία αυτή «καλεί το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις κατεδαφίσεις αυτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης