Μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου εκτέλεσαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία έθεσαν εκ νέου υπό τον έλεγχό τους τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η τζιχαντιστική οργάνωση εκτέλεσε δι’ αποκεφαλισμού τους τέσσερις από αυτούς -δημόσιους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς- έξω από μουσείο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Οι άλλοι οκτώ -τέσσερις κυβερνητικοί στρατιώτες και τέσσερις μαχητές των ανταρτών που είχαν αιχμαλωτιστεί σε άλλα μέρη της Συρίας- εκτελέστηκαν διά πυροβολισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιες από τις εκτελέσεις των οκτώ έγιναν στο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο της Παλμύρας, όπου πέρυσι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου είχαν εκτελέσει τουλάχιστον 25 ενόπλους που μάχονταν στο πλευρό της Δαμασκού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο κατέλαβε για δεύτερη φορά την Παλμύρα τον περσινό Δεκέμβριο. Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, υποστηριζόμενοι από αέρος από ρωσικές δυνάμεις, είχαν ξαναθέσει τον Μάρτιο υπό τον έλεγχό τους την αρχαία αυτή πόλη, την οποία είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές του ISIS το 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης