«Υπάρχει η υποψία ότι οι πόλεμοι χρησιμεύουν για να πωλούνται όπλα», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α’, κατά την καθιερωμένη κυριακάτικη ομιλία του στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, συνεχίζοντας τις εκκλήσεις τους περί εξεύρεσης ειρηνικής λύσης αναφορικά με τη συριακή κρίση.

Συγκεκριμένα, ο Ποντίφικας, δήλωσε, αναρωτόμενος: «Σε τι χρησιμεύει να κάνεις πόλεμο αν δεν είσαι ικανός να ξεκινήσεις ένα βαθύ πόλεμο εναντίον του κακού; Ο βαθύς αυτός πόλεμος συνεπάγεται την απόρριψη του αδελφοκτόνου μίσους και των αναληθών μέσων που χρησιμοποιεί, την απόρριψη της βίας σε κάθε της μορφή, της διάδοσης των όπλων και του παράνομου εμπορίου τους. Υπάρχει, όμως, μια υποψία: ο πόλεμος αυτός συνδέεται πράγματι με προβλήματα ή πρόκειται για εμπορικό πόλεμο, ώστε να πωληθούν όπλα στο παράνομο εμπόριο;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας εκείνους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξαν ή συμμετείχαν στη Σαββατιάτικη προσευχή και νηστεία, υπέρ της ειρήνης, και πρόσθεσε, τέλος, ότι «η ολονυκτία προσευχής μπορεί να τελείωσε, αλλά η όλη προσπάθεια συνεχίζεται».

   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Συρία: Εκατοντάδες χριστιανοί προσευχήθηκαν για ειρήνη, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013, 01:35

«Ο πόλεμος είναι πάντα μια αποτυχία της Ανθρωπότητας», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 22:35

Πάπας προς Πούτιν: Πείσε τους G20 για ειρηνική λύση, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 17:19

Ο Πατριάρχης στηρίζει τον Πάπα για την Συρία, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 15:15

Ο Πάπας καλεί μέσω Twitter για προσευχή, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 13:30

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης