Έκκληση προς όλες τις πλευρές για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας στη Συρία απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος Α’.

«Ο πόλεμος είναι πάντα μια αποτυχία της Ανθρωπότητας. Πρέπει όλες οι πλευρές να εργαστούν υπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης και να θέσουν ένα τέρμα», ανέφερε ενώπιον 70.000 πιστών, οι οποίοι έδωσαν βροντερό «παρών» στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να ακολουθηθεί άλλος δρόμος, διαφορετικός από αυτόν του πολέμου», πρόσθεσε.

«Μέσα στο πολυαγαπημένο συριακό κράτος, στη Μέση Ανατολή, παντού στον κόσμο, ας προσευχηθούμε για την συμφιλίωση, για την ειρήνη, ας εργαστούμε για τη συμφιλίωση, για την ειρήνη. Η βία και ο πόλεμος έχουν τον κώδικα του θανάτου. Αναρωτιέμαι: Μπορούμε να διασχίσουμε άλλον δρόμο; μπορούμε να μάθουμε εκ νέου να περπατάμε και να διασχίζουμε τους δρόμους της ειρήνης;», επεσήμανε επίσης.

«Απόψε θα ήθελα από όλες τις γωνιές του πλανήτη να φωνάζαμε: Ναι, είναι δυνατό σε όλους! Ή καλύτερα θα ήθελα ο καθένας από εσάς, από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο, έως όσους καλούνται να κυβερνούν τις χώρες, να πει: ναι, το θέλουμε», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης Πάπας προς Πούτιν: Πείσε τους G20 για ειρηνική λύση, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 17:19

Ο Πατριάρχης στηρίζει τον Πάπα για την Συρία, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 15:15

Ο Πάπας καλεί μέσω Twitter για προσευχή, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 13:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης