Λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, δικαστικοί επιμελητές πήγαν, σύμφωνα με το ΡΙΚ, στο Υπουργείο Οικονομικών για να κατάσχουν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του υπουργού Βάσου Σιαρλή για υπόθεση, που αφορά οφειλές της Δημοκρατίας προς πολίτες, ύψους δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απαλλοτριώσεως γης.

Οι δικαστικοί επιμελητές είχαν εντάλματα για κατάσχεση του οχήματος, ωστόσο απετράπη η είσοδός τους στο Υπουργείο Οικονομικών, αφού αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα «αίματα άναψαν» όταν προσπάθησαν να κατάσχουν το αυτοκίνητο του Υπουργού Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη, o οποίος λογομάχησε έντονα με τους κλητήρες. Πρόκειται για απαλλοτριώσεις οι οποίες ανακλήθηκαν αφού το κράτος αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται τα εν λόγω τεμάχια, δήλωσε στο Sigmalive ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Βολές εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ εξαπέλυσε παράλληλα ο κ. Στεφάνου. «Έτσι έχουμε καταντήσει την άλλοτε ευημερούσα Κύπρο, νοιώθουμε ταπεινωμένοι», δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο οδηγός στάθμευσε το αυτοκίνητο στον υπόγειο χώρο του Υπουργείου Οικονομικών. Οι δικαστικοί επιμελητές κατήγγειλαν στην αστυνομία υπόθεση παρεμπόδισης του έργου τους.

Στο χώρο μετέφεραν και μια πλατφόρμα μεταφοράς αυτοκινήτων, αφού σκοπός των επιδοτών είναι να κατάσχουν αυτοκίνητα και άλλη κινητή περιουσία της Δημοκρατίας.

H απάντηση της Κυβέρνησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νίκος Αναστασιάδης και Δημοκρατικός Συναγερμός επιλέγουν να δυσφημίζουν το κυπριακό κράτος και την Κύπρο για χάριν της Προεδρίας, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας το θέμα της προσπάθειας εκτέλεσης εντάλματος κατάσχεσης κινητών περιουσιακών στοιχείων του κράτους. Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Στεφάνου, εξηγεί ότι «η υπόθεση έχει να κάνει με ανάκληση απαλλοτρίωσης ύψους πέντε περίπου εκατομμυρίων ευρώ συν οι τόκοι». Το θέμα, προσθέτει, «είναι στα δικαστήρια, γιατί ο ιδιοκτήτης απαιτεί να εκτελεστεί η απαλλοτρίωση».Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «το κράτος δεν χρειάζεται το συγκεκριμένο τεμάχιο γι’ αυτό και δεν αισθάνεται ότι χρωστά οτιδήποτε». Το κράτος, προσθέτει, «αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου για να πράξει ανάλογα».

«Αυτοί που δεν αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου, είναι ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του», αναφέρει ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι «θέλουν εδώ και τώρα το κράτος –δηλαδή ο φορολογούμενος πολίτης- να πληρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, όταν το κράτος δεν χρειάζεται το τεμάχιο».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνεχίζει σημειώνοντας ότι «η σπουδή του επιτελείου του κ. Αναστασιάδη και του κόμματός του σαν έτοιμοι από καιρό να εκμεταλλευτούν το θέμα, δημιουργεί εύλογες υποψίες για την ξαφνική προσπάθεια ορισμένων να εκτελέσουν το ένταλμα κατάσχεσης τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί αίτηση στο Δικαστήριο από τη Γενική Εισαγγελία για ανάκληση του εντάλματος».

«Ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του επιλέγουν να δυσφημίζουν το κυπριακό κράτος και την Κύπρο για χάριν της προεδρίας», αναφέρει τέλος.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ, sigmalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης