Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η διεθνής κοινότητα δεν αφήνει να περάσει απαρατήρητη αυτή η τραγική εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, με αποτέλεσμα να γίνονται προσπάθειες και διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μίας εκεχειρίας.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Αίγυπτο, η οποία έχει αναλάβει τον ρόλο διαμεσολαβήτριας μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Κάιρο θα συναντηθούν εκπρόσωποι των δύο πλευρών, ώστε να συζητηθούν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τέρτσι, έδειξε αισιόδοξος, καθώς ο ίδιος πιστεύει ότι μέσα σε λίγες ώρες οι δύο πλευρές θα έχουν συμφωνήσει. Η Κίνα σήμερα έκανε έκκληση και στις δύο πλευρές να σταματήσουν τη βία μεταξύ τους, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι ΗΠΑ τόνισαν ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην άμυνα, αλλά μία χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα δεν είναι επιθυμητή, αφού θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες και πιο επικίνδυνες διαστάσεις.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης