Ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος Springer, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της εφημερίδας «Μπιλντ», με το μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό στην Ευρώπη, προσανατολίζεται στην κατάργηση 170-200 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο του σχεδίου για μείωση των εξόδων του, αναφέρεται σε σημερινή προδημοσίευση άρθρου του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ».

«Ο όμιλος Axel Springer θεωρεί σαφώς πως καθαρές περικοπές είναι απαραίτητες στις έντυπες δραστηριότητές του» και ήδη εξετάζονται οικονομίες «συνολικά 20 εκατ. ευρώ» γράφει το περιοδικό, επικαλούμενο «πολλές και καλά πληροφορημένες πηγές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περί τις 170 με 200 θέσεις εργασίας ενδέχεται να περικοπούν στο εσωτερικό του ομίλου της «Μπιλντ» και κατά κύριο λόγο στην ομώνυμη εφημερίδα.

Οι συντάκτες της «Μπιλντ», της ιστοσελίδας Bild.de και της τοπικής βερολινέζικης εφημερίδας «Β.Ζ.» θα μετατεθούν στη θυγατρική Bild Digital GmbHm, όπου οι συνθήκες εργασίας είναι «κατά γενική ομολογία λιγότερο καλές από ό,τι στις έντυπες εκδόσεις» υπογραμμίζει το «Ντερ Σπίγκελ».

Επιπλέον, το περιοδικό επιβεβαιώνει ότι προβλέπονται απολύσεις και ο όμιλος ήδη έχει βάλει στην άκρη 50 εκατ. ευρώ για τη «διαρθρωτική προσαρμογή». Κατά το ίδιο, η αποδοτικότητα της «Μπιλντ» ξεπερνά το 30%, ενώ η συμβολή της στα έσοδα του ομίλου Springer ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Mυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης