Ο εποπτικός φορέας των τραπεζών του Περού ανακοίνωσε χθες ότι άρχισε έρευνα για δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους έχουν κατατεθεί 13 εκατομμύρια δολάρια και ανήκουν στον Ζόρζε Μπαράτα, τον πρώην επικεφαλής της θυγατρικής της Οντεμπρέχτ στο Περού, καθώς εντόπισε «ύποπτες συναλλαγές» την περίοδο από το 2006 ως το 2016.

Η βραζιλιάνικη Οντεμπρέχτ, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τεραστίων διαστάσεων έρευνας για διαφθορά σε πολλές λατινοαμερικάνικες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Οντεμπρέχτ του Περού συνεργάζεται με τις αρχές στη χώρα αυτή για να προχωρήσουν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας εκπρόσωπός της.

Δεν κατέστη δυνατή παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του πρακτορείου η επικοινωνία με τους δικηγόρους του πρώην διευθύνοντος συμβούλου.

Ο Μπαράτα, ο οποίος βρίσκεται στη Βραζιλία και συνεργάζεται με τις αρχές ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνάς τους, ήδη αντιμετωπίζει έρευνες για αθέμιτη άσκηση επιρροής έναντι ανταλλάγματος και συνωμοσία με επιβαρυντικές περιστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Δεκέμβριο του 2016 η Οντεμπρέχτ παραδέχθηκε ότι διέθεσε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να δωροδοκεί αξιωματούχους σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής μέσα σε μια δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων 29 εκατομμυρίων που έδωσε για να εξασφαλίσει κρατικές συμβάσεις στο Περού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης