Το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου του Περού, Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, υποχώρησε κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες αυτόν τον μήνα, στο 27%, μετά την κλιμάκωση της έντασης με το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχει η αντιπολίτευση, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos που δημοσίευσε η εφημερίδα «El Comercio» την Κυριακή.

Η δημοτικότητα του Κουτσίνσκι είχε αυξηθεί στο 30% τον περασμένο μήνα, αφού η κεντροδεξιά κυβέρνησή του ξεπέρασε την κρίση που προκάλεσε η αποπομπή μελών της από το Κογκρέσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, το αίτημα μιας επιτροπής του Κογκρέσου ο Κουτσίνσκι να καταθέσει για τις δωροδοκίες που πλήρωσε η βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Odebrecht επί των ημερών του πρώην προέδρου Αλεχάνδρο Τολέδο επηρέασε τη δημοτικότητά του τον Νοέμβριο, σημείωσε ο διευθυντής της Ipsos του Περού, ο Αλφρέδο Τόρες, σε άρθρο του στην «El Comercio».

Ο 79χρονος Κουτσίνσκι -πρώην κορυφαίο στέλεχος επενδυτικών τραπεζών της Wall Street- ήταν υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης του Τολέδο και κατόπιν πρωθυπουργός του Περού την περίοδο 2001-2006. Έγινε πρόεδρος της χώρας τον Ιούλιο του 2016, υποσχόμενος να εκσυγχρονίσει το Περού και να ενισχύσει την οικονομία της χώρας. Η πρώτη του χρονιά στην εξουσία όμως σημαδεύτηκε από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις στις οποίες ενεπλάκη με το Κογκρέσο.

Η έρευνα αυτή σε δείγμα 1.254 Περουβιανών διεξήχθη από την 1η έως την 3η Νοεμβρίου και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης