Ο σχηματισμός μίας μεταβατικής κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ, η οποία θα διοργανώσει «τίμιες και δημοκρατικές εκλογές», αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από την πολιτική κρίση στη χώρα, δήλωσε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Telma» σημείωσε ότι θα αναπτύξει λεπτομερώς την πρότασή του αυτή το επόμενο διάστημα, εν μέσω των καταγγελιών της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζάεβ ανέφερε ότι οι αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο αυτό, που ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν μήνα, βρίσκονται στο αρχικό στάδιό τους και πως το επόμενο διάστημα θα λάβουν τον χαρακτήρα «χιονοστιβάδας».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης και προκήρυξης πρόωρων εκλογών στη χώρα.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει σχηματισμός μεταβατικής κυβέρνησης και προκήρυξη πρόωρων εκλογών, διότι δεν αποδεχόμαστε απειλές και εκβιασμούς από ανθρώπους που δεν επιλέγουν μέσα και συνεργάζονται με ξένες μυστικές υπηρεσίες για να επιτύχουν τους στόχους τους» σημείωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΠΓΔΜ βρίσκεται στη δίνη μιας βαθιάς πολιτικής κρίσης που εκδηλώθηκε αρχικά αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα τον Απρίλιο του 2014 και λαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Το κόμμα του κ. Ζάεβ συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές, όμως δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμά τους, καθώς θεωρεί ότι αυτό αποτελεί προϊόν νοθείας από τη μεριά του κυβερνώντος κόμματος, VMRO-DPMNE, του Νίκολα Γκρούεφσκι και απέχει από τη Βουλή.

Ο Ζόραν Ζάεβ ισχυρίζεται ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές που δημοσιοποιεί τον τελευταίο μήνα διεπράχθησαν από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, ενώ ο Νίκολα Γκρούεφσκι αναφέρει ότι αυτές έγιναν από ξένες μυστικές υπηρεσίες, με σκοπό να προκληθεί αναταραχή στη χώρα και να ανατραπεί η κυβέρνησή του.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης