Η Συρία κατηγόρησε το Σάββατο τις Η.Π.Α. και τις δυτικές χώρες ότι συνωμοτούν με αντικαθεστωτικούς, που συνδέονται με την αλ Κάιντα, για να επιτεθούν στη χώρα.

«Οι δυτικές χώρες και οι Η.Π.Α., που δημιούργησαν συμμαχίες για να εξαπολύσουν πολέμους με το πρόσχημα της μάχης κατά της τρομοκρατίας, τώρα συμμαχούν με τους τρομοκράτες που αντιμετωπίζει η Συρία», εξήγησε ο υπουργός Ενημέρωσης, ‘Αντναν Χάσαν Μαχμούντ, σε δημοσιογράφους στη Δαμασκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε πως επιθέσεις, όπως η διπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκε την Τετάρτη στη Δαμασκό από την οποία έχασαν τη ζωή τους 55 άνθρωποι, αποδεικνύουν ότι στοιχεία που συνδέονται με την Αλ Κάιντα έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τη Συρία.

«Η κλιμάκωση της τρομοκρατίας με τη χρήση παγιδευμένων με τόνους εκρηκτικών αυτοκινήτων που βάζουν στο στόχαστρό τους τον συριακό λαό είναι η συνέχεια της αιματηρής τρομοκρατικής τακτικής που χρησιμοποιούν ένοπλες ομάδες και η Αλ Κάιντα με τις δυτικές χώρες που τις στηρίζουν με όπλα και χρήματα», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης